fbpx

Familierelationer – hvorfor er de svære?

I Familien kommer vi i kontakt med mange følelser, de rare og dejlige, men også de svære og uhensigtsmæssige mønstre.

Indre vrede

Introduktion

“Blod er tykkere end vand” er et ordsprog, som betyder, at familieforhold er vigtigere og/eller mere holdbare end andre relationer. Det er dog imidlertid ikke altid sandt.

Der er familierelationer, der ender med brud hvor forældre og barn/børn ikke ser hinanden.

Det sidste sted vi forventer at blive såret, forrådt, skuffet eller endda forladt, er i vores familie. Derfor er brud i familien mere smertefuldt end et enkelt forræderi fra en ven eller en kollega. Det er vores identitet og rødder, der bliver angrebet.

At vi beslutter os for at sige farvel til relationen helbreder ikke sårene i sig selv.

Det er ikke let at efterlade en historie eller minderne. Traditioner, der ofte giver sammenhold i familien, skal ændres og mærkes på en ny måde. Tvivlen i dig, om det nu var det rigtige, vil altid følge dig. Ingen kan vælge sine slægtninge, men der kommer altid en tid, hvor vi er i stand til og forpligtet til at vælge, hvordan vores liv skal være.

Står du med svære valg i dine relationer, så søg støtte til at  bearbejde de følelser der kommer til udtrykt, uanset hvor ondt og forvirrende de måtte føles. Arbejdet med alt det svære kan ingen gøre for dig, men jeg kan være der, sammen med dig i det svære, som en støtte i ryggen, når alt synes håbløst og meningsløst. 

Lad mig være din lygte, gennem mørket. Du er ikke alene.

 

Hør historier fra…

Andre, som har været hos mig

Stjerner

"Kirsten har en naturlig, ærlig, og positiv måde, at være på. Med sit rolige og lyttende væsen, har hun skabt tryghed og tillid, til at børnene har åbnet sig og snakke om den de har mistet. Hun er særlig god til at møde og støtte de børn som er særligt udfordret, her har hun knyttet stærke relationer, som har været værdifulde for børnene."

 

Stjerner

"Kender du en ung der har oplevet tab af en forældre, så vil jeg anbefale jer dette tilbud. Kirsten har stor erfaring med sorggruppe og møder de unge med omsorg og empati."

Mette Jørgensen

Stjerner

"Kirsten er super dygtig, en person som udstråler ro og er fantastisk til at lytte samt at hjælpe en igennem sorg. Vil helt klart anbefale Kirsten."

Stephanie Hammer

Få hjælp til at komme videre

Kontakt Kirsten Klynge

Certificeret ID Psykoterapeut.

Kirsten Klynge

    Hvad drejer henvendelsen sig om?

    Sorg grupperKraft og powerPårørende grupperBrud med familienSanselighed og nærværIndre ro