fbpx

Sorgterapi for børn og voksne

Terapi for dig, der gerne vil arbejde med det der er svært.

Pårørende grupper

Introduktion

Hvem henvender sorgterapien sig til?

Når vi mister, går der en lavine af følelser i gang. Nogle følelser kan vi placere og håndtere, andre følelser har vi svært ved at acceptere eller rumme. Særligt ubearbejdede følelser og oplevelser, kan pludseligt få nyt liv, og sorgen overtages af følelser som uretfærdighed, hvorfor mig? vrede, følelsesmæssig lammelse, lettelse osv.

Uanset hvordan vi reagerer, har vi behov for, at de relationer, der er omkring os, er forstående, rummelige og støttende. Men nogle gange, er vore nærmeste også i sorg, og så kan det være svært at bede om den støtte vi har brug for.

Sorg kan ikke forceres, den tager tid, og hvis vi pakker sorgen væk og tror at vi kan glemme den, vil den titte frem med jævne mellemrum. Ofte på uhensigtsmæssige tidspunkter. Måske gemmer du på din sorg, fordi du føler, at omgivelserne presser på for at du skal videre. Det kan føles ekstra sårende, og kan gøre, at du føler dig alene i sorgen.

 Mange finder lindring i at gå i en sorggruppe for børn eller voksne. Det er imidlertid ikke alle, der bryder sig om at dele, det mest sårbare i en gruppe. Omstændigheder og årsager omkring et dødsfald, kan for nogen, også være svært at dele i en gruppe.

Sorg påvirker os både psykisk og fysisk. En langvarig ubehandlet sorg, kan have store helbredsmæssige konsekvenser. 

Kan du ikke selv finde vejen ud af sorgens fangearme, så hjælper, støtter og guider jeg dig gerne. Ingen skal gå alene med sin sorg.

 

Hvad får du?

Jeg tilbyder sorgterapi til følgende

Sorgterapi for børn

  • Børn der har mistet mor eller far
  • Børn, der oplever det svært efter forældres skilsmisse

I terapi med børn, arbejdes der med de oplevelser og udfordringer som barnet har.

Børn har ofte brug for andre metoder end “kedelig samtale” til at åbne sig op, derfor bruger jeg mange forskellige metoder som tegneterapi, børnemeditationer, musik, natur, drama, familieopstilling og lign. metoder, for at forvandle til det svære, til noget mere udtryksfuldt.

Børn tager ofte hensyn til de voksne omkring sig, og de har derfor brug for en “udeforstående” til at lægge følelserne hos. Nogle gange har børn også brug for én, der kan “bære” og oversætte følelserne for dem.

 

Sorgterapi for voksne

  • Voksne der har mistet en ægtefælle
  • Voksne der har svært ved at komme videre efter skilsmisse eller kærestebrud
  • Voksne der oplever identitetstab efter f.eks. arbejdsløshed eller sygdom

I terapi med voksne, handler det om at acceptere det der er hændt, og håndtere tabet. 

Gamle ubearbejdede følelser, kan dukke op i sorgen, og forvirre. I terapien, arbejder vi med følelseslavinen (eller mangle på samme) og finder stien, så du kan komme videre, med det du ønsker.

 

Hør historier fra…

Andre, som har været hos mig

Stjerner

"Kirsten har en naturlig, ærlig, og positiv måde, at være på. Med sit rolige og lyttende væsen, har hun skabt tryghed og tillid, til at børnene har åbnet sig og snakke om den de har mistet. Hun er særlig god til at møde og støtte de børn som er særligt udfordret, her har hun knyttet stærke relationer, som har været værdifulde for børnene."

 

Stjerner

"Kender du en ung der har oplevet tab af en forældre, så vil jeg anbefale jer dette tilbud. Kirsten har stor erfaring med sorggruppe og møder de unge med omsorg og empati."

Mette Jørgensen

Stjerner

"Kirsten er super dygtig, en person som udstråler ro og er fantastisk til at lytte samt at hjælpe en igennem sorg. Vil helt klart anbefale Kirsten."

Stephanie Hammer

Få hjælp til at komme videre

Kontakt Kirsten Klynge

Certificeret ID Psykoterapeut.

Kirsten Klynge

    Hvad drejer henvendelsen sig om?

    SorgterapiKraft og powerPårørende grupperStressbehandlingsforløbSanselighed og nærværIndre ro