fbpx

Drømmer jeg, eller er jeg vågen?

Vore drømme rummer stort potentiale til det liv vi ønsker at leve. Gennem de vågne drømme mærker vi længsler, ønsker og mål gennem. Disse vågne drømme er ofte koblet sammen med det samfund vi lever i, påvirket af de relationer vi omgiver os med, og bliver farvet deraf.

I vores sovende tilstand, kommer drømmene til os ufiltreret. I disse drømme møder vi vores eget inderste, der ikke er farvet af omgivelserne, men kommer fra vores hjerte og vores sjæl. Udfordringen med disse ubevidste drømme er, at de aldrig fortæller eller guider direkte. De sovende drømme opfordrer os til eftertænksomhed og til at mærke efter.

Selv har jeg i mange år af mit liv været skeptisk over for drømmenes betydning, men da jeg selv begyndte at opleve drømmenes guidninger og blive mere bevidste om dem, udfoldede der sig et kæmpe potentiale.

Nogen går i terapi i mange år, for at bryde mønstre og finde ind til deres inderste kerne, men lærer vi at lytte til de drømme der er kommet, kan vi nogle gange tage en ”smutvej” og udfolde vores potentiale hurtigere.

Et par eksempler fra eget liv, hvor drømmene har vist mig vejen.

Fortælling 1:

Jeg drømte at jeg stod ved en begravelse, grædende og ked af det. Foran mig lå der en mor og et barn i nogle kødkasser (som man bruger i en slagterafdeling). Da jeg skal til at putte jord på moderen og barnet, begynder barnet at bevæge sig i kassen. Lige i det øjeblik våbner jeg med angst, uro og forvirring.

Drømmen forfulgte mig et stykke tid, og jeg drømte flere nætter lignende brudstykker. Hele tiden noget dødt der vågnende. Ved hjælp af en god drømmetyder, fik jeg kigget på, hvad det var, drømmen ville fortælle mig.

Heldigvis handlede min drøm ikke om død, men foldet ud, handlede den om, at jeg, som har levet i liv i overhalingsbanen alt for længe, og levet efter samfundets normer, i stedet for mine egne, vågnede op, og gjorde mig sårbar og nysgerrig (som et lille barn), og begyndte at leve livet, i stedet for hele tiden at begrave mig selv og gøre det jeg ”troede andre ville have”.

 

Fortælling 2:

Jeg drømte, at jeg var i et meget sensuelt forhold til en kendt mandlig skuespiller (navn bevidst udeladt). Vi er på et værelse, han kigger meget intenst på mig. Jeg vender ansigtet bort et kort øjeblik, hvorefter han blidt tager ved mit ansigt og drejer det, så jeg kan kigge ham ind i øjnene. Han siger ”bliv hos mig”. Jeg bliver meget rørt – og så vågner jeg.

Hvor lækker drømmen end kan lyde, så var det med stor forvirring at jeg vågnende. For hvad handlede det om? Havde jeg et crush på den skuespiller? Ønskede jeg en anden end min mand? Eller hvad var det lige?

Ved at folde drømmen ud kom jeg til en anden konklusion. På det tidspunkt drømmen kom til mig, var jeg et sted i mit liv, hvor jeg havde arbejdet rigtig meget med mine egne mønster og forladtheds tematikker. Jeg var nu ved at være mættet af selvudvikling, og var begyndt at savne præstationsræset. I drømmen blev jeg gjort opmærksom på, at jeg var glad for det forhold jeg havde til mig selv og den jeg var (symbolet = skuespilleren), men at jeg nu begyndte at trække i en anden retning, fordi det blev svært at fastholde. Drømmen gav mig styrke og vilje til at blive. Blive der hvor det er godt og rart (også selvom det kan være svært), i stedet for at gå tilbage til gamle uhensigtsmæssige mønstre.

Ønsker du at arbejde med dine drømme, skal du som al anden træning, have fokus på det. Du kan begynde at bemærke hvilken tilstand du vågner i: glad, trist, uroligt, træt, energifyldt osv. Herefter vil drømmene lige så stille begynde at melde sig på banen, men hav tålmodighed – det ubevidste kan ikke forceres, præsteres eller tvinges frem, det kommer med kærligt fokus.

Mit navn er Kirsten Klynge, og jeg arbejder til dagligt med livsterapi og selvudvikling. Jeg tilbyder både individuelt terapi til voksne og børn samt gruppeforløb.

Kontakt mig her

Få hjælp til at komme videre

Kontakt Kirsten Klynge

Certificeret ID Psykoterapeut.

Kirsten Klynge

    Hvad drejer henvendelsen sig om?

    Individuel terapiGruppeforløbAndet